EC Consultancy Bedrijfsadvisering

Advies bij vooruitgang

Wanneer u onderneemt, speelt u het liefst op zeker, maar neemt ook bewust risico’s. Uw talenten bevinden zich veelal op het directe vakgebied van uw onderneming. Bij groei en vooruitgang komt echter vaak verdergaand inzicht in financiële en juridische zaken van pas. Denk daarbij aan investeren, uitbreiden, acquireren, optimaliseren, financieren en marketing. EC-Consultancy staat ondernemers die groeien met raad en daad ter zijde. Onze ervaren adviseurs helpen u de juiste beslissingen te nemen en behoeden u voor valkuilen.

Investeren

De zaken gaan goed. Zo goed zelfs dat u heeft besloten uw capaciteit uit te breiden. Een nieuwe productielijn, nieuwe machines of extra transportmiddelen: er zijn kansen in de markt en u wilt die benutten. Maar hoe pakt u dat aan qua financiering? Wat betekent het voor de cashflow? Hoe dekt u zich in tegen risico’s. De adviseurs van EC-Consultancy helpen u uw investering goed te plannen en de juiste beslissingen te nemen.

Uitbreiden

Denkt u aan uitbreiding van uw bedrijf? Extra personele inzet, extra bedrijfs- of kantoorruimte? Dan is het zaak dat u een goede voorbereiding en planning heeft. EC-Consultancy helpt ondernemers bij financieringsvraagstukken, vereenkomsten en contracten, organisatie en planning van bedrijfsmatige uitbreidingen.

Acquireren

Uw bestaande business uitbreiden door overname van een ander bedrijf of bedrijfsonderdeel kan een slimme strategie zijn.  Aan een overname kleven echter vele haken en ogen. Het is dan ook belangrijk dat het gehele overnameproces zorgvuldig wordt voorbereid en gepland. EC-Consultancy is ervaren in acquisitietrajecten en ondersteunde vele ondernemers op het overnamepad. Van inventarisatie van over interessante overnamedoelen en acquisitieonderhandeling, tot due diligence en uiteindelijke overeenkomst: wij kennen het klappen van de zweep en zorgen ervoor dat u als ondernemer straks de best mogelijke deal sluit.

Optimaliseren

Als ondernemer bent u tevreden hoe de omzet zich ontwikkeld. Er is flink wat werk aan de winkel en uw mensen zijn druk bezet. Maar, de prijzen staan onder druk en uw kosten moeten omlaag. Of, u bent snel gegroeid in sales maar de  organisatie is er niet efficiënt genoeg op ingericht. De adviseurs van EC-Consultancy hebben alle ervaring in huis die nodig is om met degelijk financieel management de bedrijfsvoering te optimaliseren.

Financieren

Veel veranderingen in bedrijven gaan gepaard met financieringen. Geldverstrekkers als banken en investeerders stellen tal eisen en voorwaarden. Voor de ondernemer is het de kunst daaraan tegemoet te komen. EC-Consultancy kent de weg in het woud van financieringen. Als volledig onafhankelijke partij adviseren wij over de best mogelijke financieringsoplossingen bij investeringen, uitbreidingen en overnames. Onze degelijke reputatie staat daarbij garant voor het vertrouwen van de geldvertrekkers.

Marketing

Gaat u investeren of uitbreiden? Of komen de opdrachten in onvoldoende mate vanzelf binnen? Is uw markt veranderd en wilt u zaken anders aan gaan pakken? Het zijn voorbeelden van uitdagingen waarbij marketing een belangrijke bijdrage kan leveren. Maar weet u niet precies hoe u dat gaat aanpakken? EC-Consultancy helpt ondernemers marketing-uitdagingen helder te krijgen. Desgewenst helpen wij met concrete oplossingen om het marketingtraject op poten te zetten en uit te voeren.

 

Over EC-Consultancy

Nieuws en blog

Contact

EC Consultancy
Bilderdijklaan 118
3723 DG Bilthoven

Postadres:
Postbus 37
3720 AA Bilthoven

Tel.: 030 2661205
Fax: 030 2610945
Email: info@ec-consultancy.nl